Натоварената кола спира по-трудно на хлъзгав път и се управлява

...
 
Натоварената кола спира по-трудно на хлъзгав път и се управлява
Коментари Харесай

Проверете гумите преди голямото пътуване по празниците

  Натоварената кола стопира по-трудно на хлъзгав път и се ръководи в завой
Коледните и новогодишните празници са претрупан интервал за доста водачи. Преди да тръгнете на дълъг път, изключително през зимата, убедете се, че гумите ви са в положително положение. Водачите би трябвало да са сигурни, че гумите на колата дават отговор съответно на метеорологичната конюнктура. Гумите последователно изпускат въздуха, което изисква от време на време напомпване. Налягането им изисква особено внимание през зимните месеци. Автомобилните производители предлагат несъмнено налягане, само че неведнъж не отбелязват потребността от по-високо налягане през зимата.

 
 През зимата се предлага гумите да се помпат с 0,2 бара над предложеното от производителя. През зимата се предлага гумите да се помпат с 0,2 бара над предложеното от производителя.
 

Температурните вариации се отразяват на налягането в гумите. Спад от 10 градуса намалява налягането в гумите с 0,1 бара. Поради тази причина се предлага през зимата гумите да се помпат с 0,2 бара над предложеното от производителя. Специалистите предлагат да ревизираме налягането в гумите, когато те са студени, защото при придвижване те постоянно демонстрират по-високо налягане. Правилното налягане в гумите има голямо въздействие върху държанието на автомобила и износването на гумите. Ниското налягане в гумите понижава сигурността като усилва спирачната отдалеченост и утежнява държанието в завоите, а гумата става по-лесна за продупчване. Не забравяйте и аварийна гума, с цел да сте сигурни, че в случай че ви се наложи да я употребявате, тя е в оптимална кондиция и с вярно налягане.

 
 Налягането в гумите се ревизира, когато те са студени, защото при придвижване те демонстрират по-високо. Налягането в гумите се ревизира, когато те са студени, защото при придвижване те демонстрират по-високо.
 

Гумите, сложени на другите оси, се износват с друг интензитет. Въпреки това можете да изравните износването посредством въртене на гумите сред осите. Обикновено прекосяването на гумите начело обратно и назад един път на сезон е задоволително. Ако не завъртите гумите, най-вероятно те ще се износват неравномерно и ще имате две положителни и две износени гуми.

Никога не трябва да позволявате разликата в дълбочината на протектора да надвишава 2 мм сред другите оси. Можете да следите износването на гумите си посредством премерване на дълбочината на протектора. За сигурност тя би трябвало да е най-малко 4 мм. След като дълбочината на протектора падне под това равнище и шарката на протектора е явно износена, гумата ще стартира да губи сцеплението. Износените гуми са хлъзгави.

 
 Правилното налягане в гумите има голямо въздействие върху държанието на колата и износването на гумите. Правилното налягане в гумите има голямо въздействие върху държанието на колата и износването на гумите.
 

На кишави зимни пътища да вземем за пример тези гуми не се врязват в кишата, а стоят над нея и каналите не могат да изпомпват водата и кишата сред пътя и гумата, което прави колата мъчно управляема и рискова. Същото се случва по време на аквапланинг. Колата става сложна за надзор и това усилва риска от излизане от пътя. Добрата гума с задоволително сцепление ще се подчини на командите на лидера и даже ще поправя грешките при ръководството.

Шофирането е елементарно, когато гумата се държи разумно и можете да усетите границите на сцеплението. Задължително проверете и възрастта на гумата. Животът на гумите продължава почти 6 години при дейна приложимост. След като гумите са навършили 10 години, те към този момент не би трябвало да се употребяват. Гуменото съединяване се втвърдява с възрастта, като по този метод понижава сцеплението.

 
 Гумите с задоволително сцепление се подчиняват на командите на лидера и поправят грешките при ръководството. Гумите с задоволително сцепление се подчиняват на командите на лидера и поправят грешките при ръководството.
 

Когато товарите колата си, би трябвало да поставите най-тежките товари в долната част и да закрепите или да поддържате всички насипни предмети, тъй че те да не излетят при ненадейно прекъсване. По-голямата маса изисква повече мощ, затова, когато шофирате в завой или върху хлъзгави повърхности, би трябвало да имате поради, че изцяло претрупан автомобил стопира и се ръководи по-трудно от празния.

Уверете се, че течността за миене на предното стъкло е устойчива на заледяване и не забравяйте да носите със себе си отразяваща жилетка, фенерче и топло облекло при положение, че останете на пътя. Отделете задоволително време за път, вземете лека закуска с вас, понякога правете почивки и поддържайте празничния дух. Това са най-хубавите препоръки за коледния трафик.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР